En glad hund är en frisk hund. Ändå är det inte alltid så lätt att veta vad som är det bästa för just din hund. Då hunden äter, är det viktigt att den får utlopp för sina naturliga behov. Att slita, gnaga och tugga hör till dessa behov.

Gör det roligt för hunden att äta

De flesta hundar gillar att jobba lite extra för maten de får. Därför finns det en hel del tips på vad du kan göra för att hundens ätande ska bli mer utmanande och givande. Till exempel kan du sprida ut maten i lägenheten, så att hunden får leta efter den. Aktiveringsmatskålar funkar också bra.

Hurdan mat ska jag ge?

En annan ständig fråga är vilket foder som passar bäst för just din hund. Många tycker om att ge hemlagad mat till hunden, vilket inte alltid fungerar. Hemlagad mat innehåller nödvändigtvis inte alla vitaminer din hund behöver. Därför är det viktigt att tillsätta dem efteråt. Klokast gör du i att skaffa kvalitativ och bra mat från pålitliga hundspecialister. Valet mellan torr- eller våtfoder är ditt eget, och det finns för- och nackdelar med båda. Huvudsaken är att du och din hund är nöjda. Ta en titt på nätet för att hitta det bästa för just din hund.