Visst är det fantastiskt att hålla på med hästar, dessa snälla, vackra och sällskapliga djur! Oavsett om det är elegant dressyr, uthållig distansritt, cool westernridning eller någon helt annan hästsportgren som är just din favorit så behöver hästen en hel del utrustning.

Vilken utrustning behöver hästen?

För att din häst ska må bra behöver den olika sorts utrustning. Vad hästen behöver varierar lite beroende på vilken häst du har, hur du har hästen och vad ni vill kunna göra tillsammans. Däremot finns det några grundläggande kategorier som är gemensamma för de flesta.

Även hästar kan skada sig. Därför är det viktigt att ha ett litet stallapotek, till exempel en febertermometer, handskar och bandagematerial.

För att hästen ska må bra behöver den skötsel. Utrustning som kan behövas är hovkrats, ryktborstar, täcken och hinkar för vatten eller foder.

När du hanterar hästen till vardags, på träning eller tävling behöver hästen specifik utrustning. Till vardags kan det vara grimma och grimskaft. På träning och tävling beror det naturligtvis på vad ni ägnar er åt. Några exempel på vad hästen kan behöva är sadel, träns och benskydd för att inte skada sig.

Utrustning för din häst

Genom att klicka dig vidare online hittar du ryktborstar för din häst, men också reflexer i flera olika former för din häst. Se till så att din häst syns i mörkret!