Visst kan man ha fiskar som husdjur. Det kan ju vara svårt att gulla med dom som man kan göra med en katt, hund eller kanin. Men visst är det vackert att se friska fiskar som simma runt i ett akvarium. Se till så att fiskarna har det bra i ditt akvarium, regelbunden rengöring och mat så kommer dina fiskar att må bra.

Rengöring av akvarium

Hur ofta man bör rengöra sitt akvarium beror många gånger på hur pass stort akvarium man har och hur många fiskar man har. Ett mindre akvarium betyder inte att det är mindre arbete med detta. Vad som framförallt är viktigt är att testa kvalitén på vattnet. Rengör inte ditt akvarium för ofta, alltså fler gånger i veckan. Det kommer att finnas bakterier som är gynnsamma för ditt vatten och dina fiskar. Du lär dig allt eftersom hur du ska göra för att hålla ditt akvarium rent och snyggt.

Foder till dina fiskar

Det samma gäller med den mat som dina fiskar ska få. Till en början så kanske du använder dig av ett visst foder som du enkelt kan ge dina fiskar regelbundet. Du kommer att lära dig mer om vad just dina fiskar behöver för typ av foder. Allt eftersom fiskarna fått bo in sig i sitt nya akvarium och du börjar få lite mer kunskap om allt som har med akvarium att göra så kan du köpa Repashy superfood. Detta är ett foder som du kan blanda själv. Det är ett typ av färskfoder som passar fiskarnas behov och också passar för den vattenmiljö som fiskarna lever i. Detta foder gör inte kvalitén på vattnet försämras något.