Att jaga med hund är en fritidssysselsättning som engagerar många människor i vårt avlånga land. Kanske är du en av dem som brukar jaga med hund?

Du kanske inte använder din hund till jakt, men till eftersök av skadat vilt? Läs mer på nätet om hur du kan träna din hund i både viltspår och eftersök.

Böcker om träning

Oavsett om du behöver fokusera på valpträning eller om din hund är vuxen och målet med träningen ett annat, så finns det alltid hjälp att få. Det är ganska vanligt att man som hundägare går ett antal kurser hos exempelvis brukshundsklubben. Ett bra komplement till dessa kurser kan vara att du använder dig av handböcker inom det område som du och din hund behöver träna på. Många böcker ger dig både tips och motivation för att kunna uppnå just det du är ute efter.

Onlinekurser

Kanske har du ett specifikt problem med din hund som du vill komma tillrätta med. Det kan vara att hunden drar i kopplet eller att din hund har problem att möta andra hundar på promenaden. När det kommer till sådana här saker kan en onlinekurs vara rätt sak för dig. En onlinekurs funkar ju som bekant oavsett vart i världen du befinner dig.