Att skaffa hund kanske känns som ett självklart val, men det finns mycket du helst ska gå igenom innan du tar det slutliga beslutet.Att ta hand om sin hund är solklart, vi vill ju att vår nya vän ska lukta gott och vara ren. Du behöver en klosax, en borste som passar pälstypen, produkter för munhygien, leksaker, nyttig mat, rejält koppel & halsband eller sele. Det mesta kan du hitta hos Hundvännen.

Ytterligare kostnader

Förutom det föregående måste du också tänka på extra kostnader som kan förekomma under hundens liv. Du kommer till exempel att behöva vaccinera din hund regelbundet, samt att du aldrig kan veta om andra veterinärbesök kan behövas så att ha en budget är alltid ett plus. Sist men inte minst är såklart försäkring något att tänka på, då det är någonting som är välbehövligt om till exempel en olycka skulle ske.

Socialisering och träning

När det kommer till din nya vän så måste du också tänka på uppfostran samt hur viktigt det är att socialisera valpen så tidigt som möjligt. Har du inte fått in regelbunden och rejäl socialisering och helst lite träning före 6 månaders ålder så blir det jobbigt för dig när hunden blivit äldre. Tänk gärna efter om det är något du kommer att ha tid och energi att fixa.