Katter är känd för att vara väldigt självständiga och vilja ha tid för sig själv allt emellanåt. Men katter mår även bra att aktiveras, speciellt om det är en innekatt. Här kommer några tips man kan använda sig av.

Se till att ha leksaker och dylikt

Kattleksaker finns det så det räcker och blir över idag. Allt från en enkelt snöre till en laserpekare kan ge katten många timmars nöje. Titta runt i butiker som Supercat och vad de kan erbjuda. Alla leksaker fungerar inte nödvändigtvis för alla katter så det kan krävas att man provar sig fram något.

Låt katten söka reda på maten

Att ha torrfoder som står framme för katten att äta utöver den ordinarie maten är en vanlig förekomst. Vad man istället kan göra är att börja gömma lite foderkulor här och där. Det kan hålla katten upptagen en lång tid. Eller åtminstone så länge den är sugen på ytterligare en foderkula.

Ställ fram kartonger att utforska

Många katter blir väldigt nyfiken när det dyker nya saker i hemmet som de kan krypa in i. Har man beställt hem något som kommer i en större kartong kan det vara väldigt intressant för katten att få ta sig in i denna och titta runt. Kartonger kan också bli platser där de kan ha full koll på allt som händer just utanför och därmed känna sig säker i.

Ta en promenad med katten

Även om det inte är lika vanligt att gå ut med katten som en hund är det inte alls så svårt att få en katt att bli van att gå i sele som många först tror. Och när den vant sig har man helt plötsligt en perfekt promenadkompis.