Hundar är flockdjur. De vill inte bli lämnade längre stunder. Dessutom finns det lagar utöver detta. En hund ska i själva verket få gå ut var sjätte timme. Förutom valpar och äldre som har behov oftare. Valpar under 4 månader får bara vara ensamma kortare stunder.

Aktivering och vila

Utöver har hunden behov av aktivering. En hund vilar faktiskt mest då den är ensam. Framför allt måste du träna hunden att vara själv hemma. Först med korta stunder. När hunden verkligen är trygg, kan du utöka tiden. Läs mer på nätet om du vill lära dig mer om hur du skämmer bort din hund.

Individuellt

Hur som helst handlar det om individen. För en gammal hund kan det faktiskt vara en sjukdom. Därmed ska du alltid utgå från din hunds behov. Äldre hundar kan ha problem med att hålla sig. Hitta någon som du litar på och kan passa den om du måste vara borta längre tid. Det är viktigt att hunden känner trygghet. Det finns faktiskt många ungdomar som gärna tjänar en slant och passar din hund.

Du kommer tillbaka

Till sist är det viktigt att du visar din hund att du kommer tillbaka. Ge uppmuntran och visa hur duktig den varit. På så sätt ser hunden fram mot att få sin belöning.