Alla veterinärmottagningar behöver en viss typ av utrustning för att fungera oavsett om det är stora sjukhus eller mindre kliniker. 

Exempel på utrustning som behövs och varför

När ett djur blir sjukt eller är dåligt så behöver det tas till en veterinär. Oftast finns det ett bord mitt i undersökningsrummet som går att höja och sänka. Det hjälper veterinären att undersöka hunden på en lämplig höjd för dem. Ett stetoskop kan också finnas hos en veterinär och det används för att lyssna på hundens organ. Veterinären kan upptäcka eventuella fel med hjälp av detta. En stor våg hittas ofta hos klinikerna och med hjälp av den kan hundar av alla storlekar vägas för att avgöra deras vikt.

Mer utrustning

Veterinären kan beroende på om hunden väger för mycket eller för lite ordinera eventuell behandling. Kanske behöver din hund byta foder för att hålla vikten i schack. Visa kliniker har röntgenmaskiner där de kan röntga hundens armbågar och höfter och det görs oftast om hunden ska paras eller om ägaren misstänker om något är fel. Mindre utrustning såsom saxar, bandage och handskar ska det finnas en del av hos alla veterinärer.