Det är inget nytt att djur har varit en stor del av spelvärlden. Men det tog faktiskt ett tag innan djur kom med i bilden. I början av spelvärldens historia handlade spel för det mesta om att styra fordon eller skjuta saker.

1981 förändrades detta när Nintendo släppte Donkey Kong, ett spel där ett djur får ta stor plats och agerar skurken i dramat. Det första Kong-spelet är alltså helt annorlunda från dem vi minns idag. Här var Donkey Kong Marios fiende och hade kidnappat prinsessan.

Kong står längst upp på skärmen och kastar tunnor ned mot Mario som måste ta sig förbi eller förstöra dem samtidigt som han klättrar uppåt för att rädda Peach. Här nedan ser du den tydliga utvecklingen från Donkey Kongs första framträdande till hur vi ser på gorillan idag.

Sedan gick utvecklingen framåt med storfart. Spelmarknaden exploderade på 80-talet och plötsligt blev djur med i flera framgångsrika spel. Tittar vi tillbaka till början av det glada 90-talet ser vi en känd, blå igelkott som den stora stjärnan. Sonic the Hedgehog sprang in i våra hjärtan och vi kunde inte få nog av honom så i senare spel fick han några kompisar som hjälpte till på hans äventyr. Det absolut roligaste var att det gick så fort samtidigt som det var det som gjorde spelet så svårt.

Idag hör djur till det vanliga som huvudkaraktärer i spel. Du kan till och med hitta spel där höns och ägg står i fokus. I casinovärlden har djur varit med i flera spel men det här visar nog mest uppfinningsrikedom där en äggmaskin fyller upp en mätare där du får chansen att få extrabonusar. Olika ägg ger olika bonusar såsom de gröna som ger dig free spins medan det blå med ett “w” är en wildsymbol. Och indiemarknaden drar full nytta av internets kärlek till katter och kommer i år ut med spelet Mineko’s Night Market där du sköter ett marknadsstånd i ett land fullt av katter. Spelet bygger på ön Tashirojima, en japansk ö som har fler katter än människor och där alla hjälper till att sköta sina fluffiga innevånare.