Långa sommarvandringar är roliga för både oss och våra hundar. Med ett löfte om lite sol i ansiktet går vi ut med våra fyrbenta vänner. Ofta finns det många andra hundar att leka med, men när allt detta leker och springer i solen är det lätt för dem att värma upp och bli för varma. Våra hundar kanske instinktivt vet att leta efter skuggan istället för att gå i direkt solljus, men det finns många situationer där de är beroende av att du ska ta hand om dem.

Ta hand om din hunds tassar

Det är alltid bäst för din hund att undvika att gå på het asfalt eller betong eller på het sand om du är på stranden. Dessa ytor kan lätt bränna din hunds tassar och orsaka blåsor och smärta. Eftersom deras tassar är det första som känner värmen, undvik heta ytor för att hålla dem fria från obehag eller allvarligare smärta.

Sätt att hjälpa din hund att hålla sig sval under sommaren

Om rummet där din hund tillbringar mest tid blir varmt på sommaren, försök att stänga gardinerna eller persiennerna. Du kan också överväga kylkuddar. De är giftfria och perfekta för djur som känner värmen och hjälper till att omedelbart sänka temperaturen när de ligger på den. Kylkuddar kan skaffas på nätet.